Skip links

Bouwtechnische keuring

Foto van Mirjam van de Kuilen
Mirjam van de Kuilen

06-48316886 | info@pandinzicht.com

Bij het kopen van een huis is het aan te raden om een bouwtechnische keuring door een gekwalificeerd bouwkundige uit te laten voeren. Dit kan je helpen om te zien of er problemen zijn met het huis, zoals lekkage, schimmel, of andere gebreken. Zo weet je precies wat je koopt, wat de waarde ervan is, en of er eventueel aanpassingen moeten worden gedaan. Een bouwtechnische keuring is geen verplichting, maar het is wel een zeer verstandige investering om mogelijke problemen in de toekomst te voorkomen. Heb je een aankoopmakelaar? Overleg dan met je aankoopmakelaar of een bouwtechnische keuring nodig is.

Wanneer kun je het beste een bouwtechnische keuring laten uitvoeren?

Het beste is om een bouwtechnische keuring uit te laten voeren voordat de koop van een woning definitief is. Je kunt dit als ontbindende voorwaarde opnemen in de koopovereenkomst of binnen de 3 dagen bedenktijd laten uitvoeren. Geef wel van tevoren aan de verkoper aan dat je deze keuring wilt laten doen, zodat ze er aan moeten werken.

Wat kost een bouwtechnische keuring?

Het exacte bedrag dat je voor een bouwtechnische keuring betaalt, hangt af van de grootte en complexiteit van het te beoordelen object. Gemiddeld gezien kun je echter rekenen op een bedrag rond de 400 à 450 euro.

Bouwtechnische keuring en onderzoeksplicht

De verkoper is verplicht jou te informeren over zaken die van belang kunnen zijn, dit heet de mededelingsplicht. Dit staat onder meer in de vragenlijst die de verkoper invult. Van jou als koper wordt verwacht dat je onderzoek instelt naar zichtbare gebreken. Denk aan kozijnen die verrot zijn of een scheur in de muur. Dit heet de onderzoeksplicht.

Bouwtechnische keuring uit laten voeren?

Pandinzicht heeft ervaring met bouwtechnische adviseurs en kan jou adviseren bij wie je dit kunt laten uitvoeren. 

aankoopmakelaar
Wat is mijn huis waard?

Ontvang direct een gratis waarderapport én elk kwartaal een update.