Barneveldse Krant, bedankt voor het leuke artikel. We hebben al een hoop positieve reacties ontvangen en direct weer mooie opdrachten binnengekregen. Goed om te merken dat dit concept zo gewaardeerd wordt! Hieronder kun je het artikel nog eens nalezen.

Nieuwe makelaar vindt ‘gat in de markt’.

BARNEVELD Geen markt is momenteel zo onstuimig als de woningmarkt. Toch besluit Mirjam van de Kuilen (37) juist nú een makelaarskantoor te starten in Barneveld.

Tik ‘Makelaar Barneveld’ in op Google Maps en je hebt zo meerdere hits. Bovendien is er steeds minder aanbod op de huizenmarkt in de gemeente Barneveld. ,,Huizen worden zó snel verkocht dat huizenverkopers zich afvragen of die dure makelaars het geld waard zijn”, zegt Van de Kuilen, eigenaar van het nieuwe makelaarskantoor Pandinzicht. ,,’Neem je een makelaar, of ga je het zelf doen?’, hoor je tegenwoordig vaak. Een makelaar vraagt al snel 1,7 procent van de verkoopwaarde”, zegt Van de Kuilen. ,,Als je huis drie ton oplevert, kost het je al zo’n vijfduizend euro.”

De trend constaterende, hoopt Van de Kuilen een gat in de markt te hebben gevonden. Een soort tussenoplossing tussen het alles zelf doen of het uit handen geven van de taken. ,,In het goedkoopste pakket zorg ik voor drie essentiële zaken”, vervolgt Van de Kuilen. ,,Het huis komt op Funda te staan, je krijgt een verkoopbord en ik maak de koopovereenkomst.”

Taken die lastig zelf op te pakken zijn. Want alleen een makelaar mag huizen op de gerenommeerde verkoopsite Funda zetten. De naam van een echte makelaar op je huis staat professioneler dan een zelfgemaakte bord en bovendien zorgt het voor rust als je weet dat de verkoopakte juridisch dichtgetimmerd is. Kosten: 495 euro.

Het kopen van het basispakket betekent wel dat huizenverkopers zelf een aantal ‘makelaarstaken’ op hun bordje krijgen. Geen verkoopmakelaar dus, die met een gelikt verhaal kopers tijdens bezichtigingen weet te overtuigen. Van de Kuilen zegt met haar budgetpakketje een uniek product in handen te hebben. ,,In onze regio is het uniek”, zegt Van de Kuilen. ,,Landelijk bestaan wel dergelijke constructies. Het voordeel van mij is dat ik de lokale markt goed ken”, zegt Van de Kuilen. ,,En dat ik weinig kosten heb. Geen personeel, geen kantoor. Dat ziet de klant terug in de prijs.”

Van de Kuilen speelde al enige tijd met het idee voor zichzelf te beginnen, toen ze eind vorig jaar besloot zichzelf in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. ,,Ik heb twaalf jaar voor een vastgoedbedrijf gewerkt”, zegt ze. ,,Naast de makelaarsactiviteiten kunnen bedrijven mij ook in huren als freelancer voor vastgoedwerkzaamheden. Op dit moment word ik twaalf uur per week ingehuurd, met name voor het opstellen van contracten.”

,,Nu ik voor mezelf ben begonnen, kijk ik er naar uit om meer marketingzaken te doen. Adverteren op Funda, teksten schrijven voor online, communicatie met klanten.”

Bron: barneveldsekrant.nl